Luke Skywalker (First 12) - Kenner(Star...)

År:

1977

Variationer:

Yellow Head
Brown Head
Red Head

Tillbehör:

Yellow Telescoping Lightsaber
Yellow Double Telescoping Lightsaber

Beskrivning:

Luke Skywalker

Beskrivning:
Luke Skywalker har ljusbrun/gula byxor, en vit tunika, gult/brunt/rött hår beroende på variation.

Tillbehör:
Gul "telescoping lightsaber".

Övrigt:
Luke Skywalker också känd som Luke Farmboy eller Farmboy Outfit, var en av dom första fyra figurerna som kom ut, och följde även med i Early Bird certifikatet.

Då det inte fanns några leksaker redo till julen 1977 och den stora efterfrågan så sålde Kenner Early Bird paketet, som inte innehåll några figurer men kunde användas för att få 4 stycken figurer.

Variationer:
Luke Skywalker Farmboy Outfit finns i flera varianter.

En av dom ovanligaste figurerna är Luke Farmboy med "Double Telescoping Lightsaber", denna gjordes endast i ett litet antal som följde med Early Bird certifikatet och produktionen avbröts tidigt då den både var dyr att tillverka men även gick sönder lätt. Double Telescoping Lightsaber har ett extra steg på ljussabeln som fälls ut när man skjuter fram den.

Original ljussablar är svåra att få tag i och figuren går ofta högt på auktioner just pga ljussabeln.

Marknaden är full av reproduktioner(Repro) av ljussablar och dessa säljs ofta som original, av ovetande och bedragare. Original ljussablarna har i regel en bokstav på sig, om detta är sant för alla varianter är ej klart.

Linje och Tillverkare:

Varje saga har en början och 1977 så började sagan om Star Wars.

Kenner kunde då inte mäta den stora efterfrågan på leksakerna och istället så släppte dom i slutet av 1977 ett Early Bird certifikat som kunde bytas in mot dom fyra första figurerna.
Luke Skywalker, Princess Leia Organa, Chewbacca och R2D2.

Star Wars linjen sträckte sig ifrån 1977 till 1985 och såldes i nästan hela världen.
Det finns många bootlegs(olagliga kopior) på Star Wars där dom mest kända är dom Polska Imperium Kontratakuje och dom Turkiska Uzay.

Bootlegs och Knock offs har blivit mer och mer populära bland samlare och säljer för höga summor.

I original linjen så är Double Telescoping Darth Vader, Obi Wan Kenobi och Luke Skywalker bland dom ovanligaste som kom till produktion.
Det finns även flera prototyper på Rocket Fireing Boba Fett, som aldrig nådde produktion, då raketen var lätt att svälja, efter dom så kommer figurer som vinyl cape Jawa,Blue Snaggletooth och Yakface.

Dom sista 17 figurerna(Return of the Jedi 1984 och Power of the Force 1985) gavs ut i ett ganska så litet antal och har ett högre värde än dom flesta tidigare figurerna.
Dessa var Lumat, Paploo, R2-D2 (With Pop Up Lightsaber), A-Wing Pilot, Han Solo (In Carbonite Chamber), Imperial Dignitary, Imperial Gunner, Luke Skywalker (Imperial Stormtrooper Outfit), Anakin Skywalker, Amanaman, Barada, EV-9D9, Lando Calrissian (General Pilot), Luke Skywalker (In Battle Poncho), Romba, Warok och Yak Face.

Varianter som Tri-Logo, Palitoy, Kanadensiska, Lili Ledy med flera har stigit i värde, även figurer som Smile Face Lando och Small Head Han Solo går lite högre jämfört med dom vanligare varianterna.
Small Head Han Solo var en av dom första 12 figurerna som släpptes, för att senare få ett större huvud.

Kenner släppte även linjen Droids som var till en tecknad serie med samma namn, även serien Ewoks fick några figurer.