Princess Leia Organa - Boushh Disguise (Return of the Jedi) - Kenner(Star...)

År:

1983

Variationer:

Kenner
Lili Ledy
m.m

Tillbehör:

Rifle
Helmet

Beskrivning:

Leia - Boushh Disquise

Beskrivning:
Leia har brunt hår, beiga kläder, med bruna ärmar och byxor. Hennes hud färg är ganska ljus.

Variationer:
Leia Boushh Lili Ledy är ganska så svår att identifiera, figuren har en mera "tan" färg en den normal rosa färgen på huden och mörkbruna ärmar och byxor. Figuren saknar även en detalj på hängslet, Kenner och Lili ledy är väldigt lika och även coo är samma.

Det är den mörkbruna färgen på håret och kläderna, och "tan" färgen i ansiktet som är lättast att identifiera en Lili Ledy Leia Boushh. Kläderna är även något glansigare på Lili Ledy.

Lili Ledy var företaget som tillverkade Star Wars leksakerna i Mexiko, och figurerna är populära bland samlare. Liksom Tri-Logo, Takara, Palitoy m.m.

Historia
För att rädda Han Solo när han ligger infryst hos Jabba the Hut, så låtsas Leia vara en prisjägare som lyckats fånga Chewbacca.

Det första försöket att rädda Han Solo misslyckas och förklädnaden som Boushh håller inte länge.

Linje och Tillverkare:

Varje saga har en början och 1977 så började sagan om Star Wars.

Kenner kunde då inte mäta den stora efterfrågan på leksakerna och istället så släppte dom i slutet av 1977 ett Early Bird certifikat som kunde bytas in mot dom fyra första figurerna.
Luke Skywalker, Princess Leia Organa, Chewbacca och R2D2.

Star Wars linjen sträckte sig ifrån 1977 till 1985 och såldes i nästan hela världen.
Det finns många bootlegs(olagliga kopior) på Star Wars där dom mest kända är dom Polska Imperium Kontratakuje och dom Turkiska Uzay.

Bootlegs och Knock offs har blivit mer och mer populära bland samlare och säljer för höga summor.

I original linjen så är Double Telescoping Darth Vader, Obi Wan Kenobi och Luke Skywalker bland dom ovanligaste som kom till produktion.
Det finns även flera prototyper på Rocket Fireing Boba Fett, som aldrig nådde produktion, då raketen var lätt att svälja, efter dom så kommer figurer som vinyl cape Jawa,Blue Snaggletooth och Yakface.

Dom sista 17 figurerna(Return of the Jedi 1984 och Power of the Force 1985) gavs ut i ett ganska så litet antal och har ett högre värde än dom flesta tidigare figurerna.
Dessa var Lumat, Paploo, R2-D2 (With Pop Up Lightsaber), A-Wing Pilot, Han Solo (In Carbonite Chamber), Imperial Dignitary, Imperial Gunner, Luke Skywalker (Imperial Stormtrooper Outfit), Anakin Skywalker, Amanaman, Barada, EV-9D9, Lando Calrissian (General Pilot), Luke Skywalker (In Battle Poncho), Romba, Warok och Yak Face.

Varianter som Tri-Logo, Palitoy, Kanadensiska, Lili Ledy med flera har stigit i värde, även figurer som Smile Face Lando och Small Head Han Solo går lite högre jämfört med dom vanligare varianterna.
Small Head Han Solo var en av dom första 12 figurerna som släpptes, för att senare få ett större huvud.

Kenner släppte även linjen Droids som var till en tecknad serie med samma namn, även serien Ewoks fick några figurer.