Adam Power - Lord of Power - Revell(Powe...)

År:

1982

Variationer:

Tillbehör:

Black Rifle

Beskrivning:

Adam Power - The Lord of Power

Beskrivning:
Adam Power ser på framsidan ut som en människa, han har orangea kläder med inslag av röd och blå. Hans hår är mörkbrunt och huden är ganska så gul.

Adam Power har ingen rygg eller något bakhuvud. Istället är där ett helt annat ansikte och en bröstkorg. Baksidan är blå med röda mönster.

Figuren har även två tummar på varje hand och armbågarna går att böja både bakåt och framåt. Så att den kan användas när kroppen är snurrad 180 grader.

Tillbehör:
Black Rifle, finns ej bland bilderna. Adam Power´s enda tillbehör var ett ganska så stort svart gevär.

Funktion:
Adam Power hade som många av dom andra figurerna ett alter ego, vilket resulterade i en ganska så unik funktion. Om man vrider figurens överkropp 180 grader så låser sig den i ett läge där baksidan(som även den har en bröstkorg och ett ansikte) är framåt.

På magen på hans alter ego (den blå baksidan) så sitter en liten knapp, denna släpper låset som håller kroppen på plats och en fjäder inuti figuren gör att kroppen snurrar tillbaka till sin original position.

Historia:
Adam Power som har kraft juvelen, använder den för att förvandla sig till "the Lord of Power" och försvara galaxen mot ondska.

Linje och Tillverkare:

Power Lords - The Extra Terrestrial Warriors gavs ut av Revell 1983. Linjen släpptes i två serier.

Power Lords var ganska så unika med antalet rörliga delar. Figurerna kunde röra på ett stort antal leder(Fötter,knän,armbågar, armar, huvud och midja). Detta redan 1982.

En DC serie gavs även ut som vad baserad på leksaks linjen, men den gavs bara ut i tre nummer.

Dom flesta figurerna hade ett alter ego, vilket på figuren är en funktion där man kan vrida kroppen 180grader för att visa den andra sidan av kroppen som ser helt annorlunda ut. Baksidan på figuren har en knapp på magen vilken gör att figuren snurrar tillbaks 180grader.

Då Power Lords hade så många rörliga delar så gick figurerna sönder mycket lätt.

Serien handlar om Adam Power som med hjälp av kraft juvelen kan förvandla sig till "The Lord of Power" för att skydda galaxen ifrån den onda Arkus.